reklama
|
Články / seriály
Libovolná
|
Hlíva ústřičná po italsku Pepino |
29.09.2005 |
Ingredience:
500 g hlívy ústřičné,
200 g anglické slaniny,
rajský protlak nebo kečup (asi 2 lžíce),
100 g šunky,
2 rajčata,
1 cibule,
1 lžíce oleje,
2 stroužky česneku,
mouka,
sůl,
pepř,
majoránka,
špetka cayenského pepře.
Příprava:
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a na oleji zvolna osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout. Přidáme na proužky nakrájenou a propláchnutou hlívu (krájíme přes vlákna), mírně osolíme, přidáme protlak a dusíme. Podle potřeby podléváme. Hlíva zůstane poloměkká.
Přidáme na čtvrtky nakrájená, oloupaná rajčata, majoránku a zaprášíme polohrubou moukou. Na závěr přidáme na nudličky nakrájenou šunku a podle chuti dosolíme a okořeníme cayenským pepřem.
Podáváme s těstovinami (špagety, tagliatelle, penne a pod.) a sypeme strouhaným sýrem.
Recept je určen pro 4 osoby
|
Vložit nový. |
|