reklama
|
Články / seriály
Libovolná
|
Hlíva ústřičná se špenátem Marian |
29.09.2005 |
Přísady pro 4 osoby: 500 g listového špenátu, po 200 g červených a žlutých paprikových lusků, 100 g cibule, 400 g hlívy ústřičné, 2 stroužky česneku, 1/2 svazku petržele, 40 g olivového oleje, 1/4 čaj. lžičky sladké papriky v prášku, černý pepř, špetka cayenského pepře, sůl
Tento recept obsahuje asi: 730 kj/170 kcal, 7 g bílkovin, 11 g tuku, 7 g sacharidů, 7 g balastních látek, 0 mg cholesterolu
Příprava kolem 40 minut
Špenát obereme a několikrát opláchneme v přebytku vody. Umyjeme také paprikové lusky, zbavíme je semen, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme. Očistíme houby, odstraníme blány a nakrájíme je na jemné nudličky. Oloupeme česnek. Opereme petrželku a jemně ji nasekáme. 2 pol. lžíce oleje rozpálíme ve větší pánvi, ve které asi 4 - 5 minut podusíme cibuli a papriku. Okořeníme mletou paprikou, pepřem, cayenským pepřem a špetkou soli. Přidáme okapaný špenát, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme po dobu asi 10 minut při středním žáru. V druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, ve kterém smažíme asi 10 minut houby. Ke konci by se z pánve měla odpařit veškerá voda. K houbám přidáme a vmícháme rozmačkaný česnek. Smícháme paprikovou zeleninu se špenátem, přitom špenát oddělíme. Přidáme houby, které smícháme se zeleninou. Nakonec vše posypeme petrželkou.
Doufám, že Vám bude všem moc chutnat. Převzato ze serveru Moda.
|
Další související články: Zobrazeno 1 nejnovějších z 1 celkem.
Zobrazeno 1 nejnovějších z 1 celkem.
Vložit nový. |
|