reklama
|
Články / seriály
Libovolná
|
Lívanečky a jablka Helenka |
14.09.2004 |
Co budeme potřebovat: ovesné vločky 250 g, ja používám takové ty klasické z obchodu baleneé přesně po 250g, jablka 100 g (miluji jonatánky), mléko 0,5 l (nejlépe nehomogenizované), vejce 2 ks, sůl, cukr, olej na pečení (třeba slunečnicový)
Ovesné vločky zalijte mlékem a nechte nabobtnat asi 1 hodinu (ale záleži na teplotě). Očistěte jablka a nakrájejte na tenké plátky. K vločkám přidejte ušlehaná vejce, plátky jablek, cukr a sůl. Na rozpálenou omaštěnou pánev lžící tvarujte lívanečky a opečte z obou stran (nebo použijte takovou tu lívanečkovou pánev, která je vytvarovaná už od výroby, ale já mám raději i větší lívance a ty na tom mneuděláte...). Podávejte s kysanou smetanou a medem. Výsledek můžete posipat trochu skořice. A super je k tomu kyselkavé víno. No a pak už jen klídek a pohoda. Doufám, že Vám bude chutnat. |
Vložit nový. |
|