zpět na titulní stránku - jidlo.dopravit.cz
Místo pro Vaši reklamu? Přejeme Vám dobrou chuť
-Vyhledávání
-Seznam
-Hodnocení
-Vložit společnost
-Diskuze
-Články/seriály
-O nás

reklama
Vizitky
trička s potiskem
reklamní předměty
letáky
...

Články / seriály

Libovolná
  Špenátová roláda
Renata Konečná
14.09.2004
   Těsto: 500 g lisovaného, mraženého špenátu, 3 žloutky, sníh ze3 bílků, 3 lžíce hrubé mouky, sůl. Náplň: 4 vejce, 1 větší cibule, lžíce oleje, pepř, sůl. Omáčka: 250 g žampionů, 40 g másla, 0,25 litru smetany, 1 lžíce hladké mouky, ocet, pepř, sůl

Těsto: Z rozmrazeného špenátu slijeme vodu. Pak ho promícháme v misce se žloutky a moukou. Osolíme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme v jedno až dvoucentimetrové vrstvě a pečeme v mírně vyhřáté troubě deset až patnáct minut.
Náplň: Cibuli nadrobno pokrájíme a osmažíme do růžova. Opepříme, osolíme, přidáme vejce, ze kterých uděláme velice řídká míchaná vajíčka.
Omáčka: Omyté nadrobno pokrájené žampiony dusíme na másle, až zmizí voda. Přidáme lžíci mouky, pepř, sůl a zalijeme kyselou nebo sladkou smetanou. Chvíli povaříme, ochutíme octem a cukrem. Upečené špenátové těsto potřeme vaječnou náplní a sbalíme jako roládu. Krájíme napříč a na talíři poléváme omáčkou. Nejsou-li žampiony,posypeme roládu smaženou strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem. Špenátovou roládu můžeme podávat jako teplý předkrm, ale také jako samostatné jídlo.

Původně to bylo z časpoisu TopVíkend, ale trochu jsem si to upravila podle sebe.


Vložit nový.


Nabídka:
Brno:Není
Olomouc:Není
Ostrava:Pizzerie Fontána
Plzeň:Není
Praha:Není
další města


    


Copyright © 2004 Diarek & www.dopravit.cz

Odesláním formuláře, nebo e-mailu dáváte souhlas se zpracováním zadaných osobních údajů v rozsahu nutném pro účely zpracování a zobrazování těchto informací na stránkách. S výš?e uvedeným zpracováním udělujete svůj výslovný souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním emailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.