reklama
|
Články / seriály
Libovolná
|
Špenátová roláda Renata Konečná |
14.09.2004 |
Těsto: 500 g lisovaného, mraženého špenátu, 3 žloutky, sníh ze3 bílků, 3 lžíce hrubé mouky, sůl. Náplň: 4 vejce, 1 větší cibule, lžíce oleje, pepř, sůl. Omáčka: 250 g žampionů, 40 g másla, 0,25 litru smetany, 1 lžíce hladké mouky, ocet, pepř, sůl
Těsto: Z rozmrazeného špenátu slijeme vodu. Pak ho promícháme v misce se žloutky a moukou. Osolíme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme v jedno až dvoucentimetrové vrstvě a pečeme v mírně vyhřáté troubě deset až patnáct minut.
Náplň: Cibuli nadrobno pokrájíme a osmažíme do růžova. Opepříme, osolíme, přidáme vejce, ze kterých uděláme velice řídká míchaná vajíčka.
Omáčka: Omyté nadrobno pokrájené žampiony dusíme na másle, až zmizí voda. Přidáme lžíci mouky, pepř, sůl a zalijeme kyselou nebo sladkou smetanou. Chvíli povaříme, ochutíme octem a cukrem. Upečené špenátové těsto potřeme vaječnou náplní a sbalíme jako roládu. Krájíme napříč a na talíři poléváme omáčkou. Nejsou-li žampiony,posypeme roládu smaženou strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem. Špenátovou roládu můžeme podávat jako teplý předkrm, ale také jako samostatné jídlo.
Původně to bylo z časpoisu TopVíkend, ale trochu jsem si to upravila podle sebe.
|
Vložit nový. |
|