zpět na titulní stránku - jidlo.dopravit.cz
Místo pro Vaši reklamu? Přejeme Vám dobrou chuť
-Vyhledávání
-Seznam
-Hodnocení
-Vložit společnost
-Diskuze
-Články/seriály
-O nás

reklama
Vizitky
trička s potiskem
reklamní předměty
letáky
...

Články / seriály

Libovolná
  Diety a zdraví
Mimi
08.09.2004
   

Ověřte si své stravovací návyky

Hrozí vám nebezpečí, že se u vás vyvine porucha stravování ? Anebo tápete a nevíte, zda-li ještě držíte „normální dietu“ či jste již nemocná ? Mezi námi – každá dieta je nenormální, pokud vám ji nepředepíše lékař ze zdravotních důvodů. Pokud si nejste jisti, zkuste se pár dní pozorovat a zamyslet se, jestli se na vás nehodí některé z těchto tvrzení. Bude-li tomu tak, podnikněte proti tomu něco – svěřte se přítelkyni, rodině, vyhledejte odbornou pomoc. Protože s největší pravděpodobností vaše jídelní chování narušené je.

- jídlo vám nahání strach
máte pořád strach, abyste nesnědla příliš mnoho a náhodou kvůli tomu nepřibrala ? Neustále stojíte na váze a když vážíte jen o půl kila víc, než byste chtěla, nejíte tak dlouho, dokud ho zase neshodíte ?

- myslíte jen na jídlo
od rána do večera neděláte nic jiného, než že počítáte kalorie a uvažujete, co smíte či nesmíte sníst ? Na ostatní věci najednou nezbývá čas ?

- jste posedlá sebekontrolou
sníst něco spontánně, protože na to máš chuť a pochutnat si na tom je pro vás cizí ? Vytvořila jste si takový přísný režim, že jste rozdělila potraviny na povolené a nepovolené ?

- jíte často, protože jste frustrovaná
negativní pocity, jako je smutek, zklamání nebo nuda se snažíte překonat jídlem ?

- vaše stravovací návyky jsou chaotické
pravidelné stravování pro vás prakticky neexistuje. Jíte nepravidelně, jednou hodně, jednou málo, jindy zase přímo z ledničky. Nemáte tak nejmenší přehled o tom, co a kolik opravdu sníte ?

- odnaučila jste se správně jíst
jíte tolik, že už ani nevíte, co je to hlad. Ale nevíte ani, jaké to je být sytý, protože se pravidelně pohybujete za hranicí sytosti ?

- často míváte špatné svědomí
neumíte odhadnout, kolik jídla představuje rozumné množství ? Míváte občas kvůli sebemenší porci strašné výčitky svědomí a pocit, že jste se přecpala ?

Čerpáno z knihy Patricie Bröhmové - Jsem já ze všech nejkrásnější?
Vydalo nakladatelství Amulet, Praha 1999.


Vložit nový.


Nabídka:
Brno:Není
Olomouc:Není
Ostrava:Pizzerie Fontána
Plzeň:Není
Praha:Není
další města


    


Copyright © 2004 Diarek & www.dopravit.cz

Odesláním formuláře, nebo e-mailu dáváte souhlas se zpracováním zadaných osobních údajů v rozsahu nutném pro účely zpracování a zobrazování těchto informací na stránkách. S výš?e uvedeným zpracováním udělujete svůj výslovný souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním emailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.