zpět na titulní stránku - jidlo.dopravit.cz
Místo pro Vaši reklamu? Přejeme Vám dobrou chuť
-Vyhledávání
-Seznam
-Hodnocení
-Vložit společnost
-Diskuze
-Články/seriály
-O nás

reklama
Vizitky
trička s potiskem
reklamní předměty
letáky
...

Články / seriály

Libovolná
  Ryby na pivě
pivař
17.03.2006
   SUMEC NA PIVĚ
Ingredience: 4 porce sumce po 150g, 1 dl světlého piva, 80 g másla, hladká mouka, bílý pepř, zázvor, pažitka, sůl, citrón.
Jednotlivé porce sumce osolíme, okořeníme, obalíme v mouce a zvolna po obou stranách na másle opečeme. Poté zalijeme pivem a pečeme znovu asi 15 minut. Porce upravíme na talíř a posypeme jemně nasekanou pažitkou a ozdobíme plátky citrónu. Nic při tom neskazíme, když si k tomu všemu dáme lahvinku pěnivého moku.

ÚHOŘ NA PIVĚ
Ingredience: 1 kg úhoře, 1 l piva, snítka petrželky, tymiánu, kerblíku, šalvěje a bazalky. 1 bobkový list, 1 žloutek, 80 g másla, 20 g mouky, 8 krajíčků veky, 20 g másla, sekaná zelená petrželka, muškátový oříšek, mletý pepř, sůl.
Úhoře stáhneme, očistíme a nakrájíme na řezy asi 4 cm dlouhé. Na kousku másla prudce opečeme. Poté zalijeme pivem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme. Přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni asi 50 minut dusíme. Mouku prohněteme se stejným množstvím másla a vmícháme do směsi žloutek. Mísu vyložíme opečenými krajíčky veky a rozložíme na ně kousky úhoře. Z omáčky sebereme tuk a zahustíme ji směsí másla, mouky a žloutku. Povaříme a procedíme ji na rybu. Posypeme sekanou petrželkou a hned podáváme. Recept vypadá složitě, ale není… Je to velmi sváteční. Chutná to velice velice dobře :) Ale na Pivě se dá toho dělat mnohem a mnhem více, příště si povíme třeba o klobáskách. Dobrou chuť.


Vložit nový.


Nabídka:
Brno:Není
Olomouc:Není
Ostrava:Pizzerie Fontána
Plzeň:Není
Praha:Není
další města


    


Copyright © 2004 Diarek & www.dopravit.cz

Odesláním formuláře, nebo e-mailu dáváte souhlas se zpracováním zadaných osobních údajů v rozsahu nutném pro účely zpracování a zobrazování těchto informací na stránkách. S výš?e uvedeným zpracováním udělujete svůj výslovný souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním emailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.